terroir Oost-Vlaanderen

Onze wijngaarden

De Millésimé 0.0 van Wine Not is het resultaat van de kenmerken van de Oost-Vlaamse bodem, het (micro)klimaat van onze wijngaarden, het aantal uren zon, de wind en de zoninval. Elke batch is dan ook seizoensgebonden en anders van smaak.

belgische wijnmakerij

Woest Wijngaarden

Onze drie Vlaamse wijngaarden liggen verspreid in het Meetjesland. In Waarschoot beschermen de ruines van een oude brouwerij de wijngaard tegen de koude noorder- en oosterwind. Hier is de bodem arm aan stenen wat zorgt voor een kwaliteitsvol rendement.

Op de wijngaard in Evergem dankt de wijn zijn complexiteit aan het schrale dorre karakter van deze vlakte. De wortelstokken moeten namelijk in de diepte zoeken naar water en voedsel. 

Op onze wijngaard in Assenede groeit de Voltisdruif.  Tussen de wijnstokken laten we een natuurlijke verzameling van bloemen en kruiden gedijen. Deze natuurlijke vorm van permacultuur maakt een 100% biologische wijnteelt mogelijk. De natuur, woest en puur!

hectares

2,5 hectares

bodem

Schrale diepe dorre bodem, arm aan steen

druif

Vitis Vinifera, hybride rassen, Voltis

wijze

Duurzaam & Friendly Farming

Bodem

België is een klein land met een rijke ondergrond. Het land heeft afzettingen van zowat alle geologische perioden.

Klimaat

We genieten een gematigd maritiemklimaat. De zomers zijn aan de natte kant maar aangenaam, de winters zijn eerder zacht.

Druiven

We werken met de authentieke traditionele Vitis Vinifera rassen maar zetten ook in op hybride rassen en de nieuwe Voltis druif.

Zonuren

In Oost-Vlaanderen is er gemiddeld 1.564 uren zonneschijn op jaarbasis.

Wijngaard

Onze drie wijngaarden liggen respectievelijk in Waarschoot, Evergem en Assenede.

Wijnmakerij

Onze passie voor de druif combineren we met de nodige vakkennis. Wij halen het beste uit deze prachtvrucht.

millésimé

Exclusief

Elk ’terroir’ heeft zijn eigen bijzonderheden. In combinatie met het druivenras en de methodes die wij gebruiken krijgt onze wijn een uniek en temperamentvol karakter. De Millésimé is een monocépage met een full body en een charismatische persoonlijkheid. We reserveren onze beperkte oplage exclusief voor de betere horeca zaken.